Monday, April 14, 2014

Loovtöö VÄRVIDE ALL

Inimene tajub maailma värvide kaudu. Me oleme harjunud, et keha ja värvid on üks ja sama ning neile mõjuvad samad jõud. Aga järsku see ainult näib nii ja on tegelikkuses hoopis teisiti? Me tunneme värve, aga kui palju me selle all olevatest kehadest endist teame? Äkki on värv ja aine kaks erinevat asja.

Kas on võimalik, et kõik, mis füüsika seadused meile ütlevad, kehtib tegelikuses ainult värvide kohta. Kui me näeme, et õun kukub puu otsast alla, äkki näeme gravitatsiooni mõjul kukkumas ainult selle värve. Tegelik keha jääb meile nähtamatuks ning võib asuda hoopis mujal, kui näiliselt kukkuva õuna värv.

Teada saades, et loovtöö teema on värvid, oli üks esimesi mõtteid teha midagi sürreaalset. Algselt tahtsin ma valida ühe eseme või maastiku ning joonistada sellest mitu erinevat versiooni. Selleks mõtlesin kasutadad erinevaid vahendeid, erinevaid toone, reaalsust erineval viisil moonutada. Mul oli mitu ideed, mille abil pilte huvitavamaks muuta. Kuid varsti avastasin, et mõned olid palju sügavama mõttega, et värvidega on võimalik mängida palju huvitavamalt. See viis mind voolamise idee juurde, kõik muu tulenes sellest.


Lisaks kunstile hõlmab see töö ka veidi filosoofiat ja füüsikat. Viimast ainult niipalju, et selle seadusi rikkuda ja nendega mängida.

No comments:

Post a Comment